fredag 12. mars 2010

Bruk av Photostory i undervisningen

Photostory er et enkelt verktøy å ta i bruk i undervisningen. Bilder og lyd settes sammen, og presentasjonen blir som en film. Måten å gjøre det på er bare mye enklere. Programmet er lett å forstå for elevene og kan enkelt brukes i alle fag.

Utfordringen er i forbindelse med lagring. Filen tar stor plass og eleven kan ofte få beskjed av datamaskinen om at det ikke er nok plass til å lagre. En annen ting er lagring av bilder og lydfiler. Dersom en flytter filen f.eks til en minnepenn før prosjektet er lagret som en filmfil, må en også flytte bilder og lyd. Gjør en ikke dette vil ikke programmet finne filene når det endelige prosjektet skal lagres. Alltid når en skal arbeide med photostory, er det viktig at det er klart hvor og hvordan filene skal lagres.

Tema: Uvær - et enkelt eksempel

Andre forslag:

Naturfag: Rapport fra forsøk (ta egne bilder, lese inn)

Norsk: Eventyr, noveller og andre skriflige tekster (finne bilder som passer, lese inn, legge til effekter)

Prosjekter (i stedet for den tradisjonelle veggavisen)

Programmet kan også brukes av elever som synes det er vanskelig med muntlige fremlegg. Da kan de lage en presentasjon der de leser inn det som de skal si og viser denne for klassen. Det er jo en start :-)

Evaluering av første samling

I dag har jeg lært om to nye ting: wikispaces og blogg. Jeg har laget min egen side på wiki og er i gang med blogg. Dette er noe jeg ser nytten av å bruke i undervisningen. Vi har jobbet mye praktisk, og det er den beste måten å lære verktøyene i IKT på. Lunsjen var også god :)
I det videre arbeidet hadde det vært kjekt med diskusjon og tips til hvordan man kan arbeide tverrfaglig i de aktuelle fagene.

Velkommen


Da har jeg endelig fått laget meg en blogg! Never to late!

Tema for denne bloggen er undervisning og bruk av IKT i fag.